Interne Training

 

Intern trainen is iets wat ik de afgelopen jaren met veel plezier heb gedaan. Veel leuke en lieve honden heb ik in ons huis mogen verwelkomen, om ze te leren kennen en met ze te mogen werken.

 

Nu jij hier op deze pagina bent aangekomen, kan ik me voorstellen dat het gedrag van je hond je veel zorgen baart. De meeste mensen die ik in de afgelopen jaren heb leren kennen gaven aan dat dit 'een laatste kans' was, of dat ze het zelf niet meer zagen zitten. Al meerdere gedragstherapeuten hadden ze er soms bij gehad, en niets leek echt te lukken. Ze konden door de bomen het bos niet meer zien en het ontspannen wandelen was niet meer mogelijk. 

 

Wat me opviel, was dat alleen al het idee van de hond ergens intern laten trainen, voor opluchting kon zorgen. Even zelf niet meer hoeven te 'dealen' met het gedrag. Even lucht en ruimte. Aan de andere kant merkte ik ook heel regelmatig, dat ik het zelf heel jammer vond om niet langdurig met de eigenaren aan de slag te gaan. Ik had de hond zo'n 3 weken getraind, en daarbij geldden 3 verplichte lessen voor de eigenaar. Helaas waren er ook veel mensen die dan de afstand te ver vonden, en niet de lessen volgden die ze nodig hadden. Alleen de hond trainen werkt natuurlijk niet! Het gedrag van jouw hond, hangt samen met hoe jij als begeleider omgaat met het gedrag. Doordat de hond aan mij werd 'overgedragen' voor de training, ontbrak het soms aan motivatie en commitment. Daarnaast zijn 3 lessen niet voor iedere eigenaar genoeg, alleen is het erg moeilijk om eigenaren bereid te vinden om telkens hierheen te rijden. 

 

Dus mocht jij nu zo ver zijn gekomen met lezen, weet dan dat een interne training voor verandering kán zorgen, maar dat de begeleiding van jou als eigenaar minstens net zo belangrijk is. Verkeerde gewoontes sluipen er ook bij een eigenaar heel makkelijk in en kunnen het gedrag negatief beïnvloeden. Het duurt lang en het vergt veel oefening om dit ook bij jezelf te kunnen veranderen.

 

Mijn specialisme is de uitvallende hond.

Om de redenen die ik hierboven heb beschreven, heb ik besloten om mij te focussen op dat wat ik het liefste doe: eigenaren langdurig begeleiden in trajecten van een paar maanden. In plaats van een bedrag te investeren in een interne training voor de hond, kun je het als eigenaar van een uitvallende of reactieve hond eigenlijk veel beter investeren in jezelf.

 

Zelf nieuwe kennis opdoen, zelf nieuwe gewoontes aanleren onder deskundige begeleiding. Geen losse flodders meer, geen los consult hier en los consult daar. Inzet en commitment, een volledig traject samen met jouw hond. Zodat we samen voor échte verandering kunnen zorgen. 

 

Het traject start met een persoonlijk consult met mij om het gedrag van jouw hond goed in kaart te brengen. Te bekijken wat jouw hond nodig heeft om te kunnen veranderen in zijn of haar gedrag. Een theorie-ochtend met maximaal 4 andere deelnemers, zodat je alle basis leert die nodig is. Nog een extra 1-op-1 les om samen met jou en jouw hond goed te kunnen oefenen. Daarna oefenen we eerst in een klein groepje van 2-3 deelnemers zodat we ook met andere onbekende honden kunnen oefenen.

 

Zodra jullie deze oefeningen beheersen, gaan we met de hele groep samen oefenen. Zes lesblokken in totaal. Na deze cursus zul je weer zelfverzekerd zijn, je kunt de taal van jouw hond lezen. Je weet waarom hij doet wat hij doet. Je weet welke strategieën je kunt inzetten om een uitval te voorkomen. De uitvallen van jouw hond verminderen drastisch. Je leert hoe je weer ontspannen samen kan wandelen!

 

Valt jouw hond uit naar andere honden? Ben je het ondertussen echt zat om je telkens gestresst te voelen en zie je er tegenop om de deur uit te gaan? Wacht dan niet langer, maar zet de eerste stap naar weer een ontspannen wandeling! 

 

Kijk op mijn eigen website die ik speciaal hiervoor heb opgericht: www.henriettejordens.nl