Luxe Hondenhotel

Wij zijn vanaf 01-01-2021 gesloten! 


U op vakantie, uw hond ook in onze huiselijke opvang!

 

Voor veel honden is het geen pretje als de baas op vakantie gaat. Er zijn niet veel mogelijkheden waar een hond in een huiselijke omgeving professioneel kan worden opgevangen. Vaak ben je als hondeneigenaar toch aangewezen op pensions, hoe goed ze het ook doen, de hond zit de hele dag in een kennel of in een kleine buitenweide en heeft weinig contact met mensen. Voor veel honden is dit helemaal niet zo’n leuke ervaring. Buiten het seizoen zijn er vaak niet eens leuke speelmaatjes en zit de hond alleen op het veld. 

 

In onze luxe vakantieopvang gaat het anders en komen de honden logeren bij ons thuis! Ze mogen los rondlopen in de keuken en woonkamer en ze slapen in huis. Ze zijn de hele dag zoveel mogelijk buiten in de grote tuin, kunnen ravotten met andere honden, of ze zijn op een speelveld waar ze mogen graven en kunnen spelen met takken en ballen. De honden mogen zelfs lekker plonzen in de grote vijver! 

 

Daarnaast zijn we gespecialiseerd in hondengedrag, dus ook honden met een kleine gebruiksaanwijzing kunnen hier terecht. We laten uw hond niet zomaar los met de andere honden, stapje voor stapje zorgen we er voor dat de hond op zijn gemak raakt en zelfvertrouwen krijgt. Ook zorgen we ervoor dat iedere hond de aandacht en verzorging krijgt die hij nodig heeft. Honden die normaalgesproken te mager uit een pension komen bijvoorbeeld blijven hier juist goed op gewicht; ze voelen zich veel prettiger bij ons in huis en eten daardoor beter. 

 

Honden die heel erg druk zijn en zichzelf voorbij lopen als ze de hele dag buiten zouden lopen met andere honden, die halen we tijdig naar binnen om ze de benodigde rust te geven. Ook de honden die veel meer persoonlijke aandacht nodig hebben zijn veel meer binnen in huis, ze worden lekker geknuffeld of liggen gezellig bij ons in de keuken tijdens het koken. Vanwege onze kleinschaligheid hebben we geen stagiares of werknemers en kunnen we veel beter inspelen op de persoonlijke behoeftes van de honden, we bouwen daardoor echt een band met elkaar op.

 

De honden maken hier alle normale huiselijke dingen mee, er komt regelmatig bezoek en de meeste honden genieten vaak volop van de extra aandacht die dit met zich meebrengt. We nemen de honden mee naar het bos, de weide of naar de waterplas zodat ze lekker kunnen rennen en snuffelen. Met hele actieve honden zorgen we voor voldoende mentale uitdaging. Plezier voor de hond staat voorop!

 

Als de honden gewend zijn in een bench te slapen dan mag de eigen bench mee en zetten we die in de woonkamer neer. De hond slaapt dan gewoon bij ons in de woonkamer. Honden die niet in een bench kunnen mogen in de gang slapen of in de deel van de boerderij, in hun eigen mand of op hun eigen kleedje. ‘s Nachts houden we alle honden gescheiden zodat wij ook wat rust hebben... :-)

 

Tijdens de hondenvakantie houden we u op de hoogte met leuke foto's of filmpjes via WhatsApp of de mail! U krijgt ons privé-nummer zodat u ten alle tijde ook zelf kunt informeren hoe het met uw hond gaat. Wij zijn geen pension, we hebben dus ook geen vaste haal- of brengtijden. U kunt gewoon in overleg met ons een tijd afspreken, bijvoorbeeld vlak voor of na uw vlucht. Uw hond (in overleg) ‘s avonds ophalen na uw vakantie is vaak ook geen probleem. 


De honden krijgen bij ons voer van Carnibest. Dit is een natuurlijk vers vlees en wordt zeer goed gegeten. We maken het niet vaak mee dat honden problemen hebben met de overgang naar dit vlees, bij de overgang naar andere brokken willen honden nogal eens last krijgen van hun maag of darmen. Het lichaam van de hond went vaak erg snel aan het vlees. Slechte eters krijgen extra aandacht zodat ze goed op gewicht blijven. Honden met overgewicht kunnen door de uitgebalanceerde voeding en de vele beweging die ze hier krijgen weer wat gewicht kwijtraken.

 

Door de manier van aanpak van onze huiselijke vakantieopvang zal de hond zijn verblijf ook als een echte vakantie ervaren.  Kortom, een écht hondenparadijs!

 

Jullie willen op vakantie, hoe gaat het allemaal in zijn werk?

Wanneer je graag op vakantie wilt is het aan te raden om ruim voor de vakantie-plannen op zoek te gaan naar een goed logeer-adres. Willen jullie graag eens bij ons kennismaken? Stuur gerust een mailtje. Wanneer je daarin de eventuele data vermeldt en wat voor een hond je hebt (reu/teef, ras, leeftijd, hoe de hond in de omgang is) dan kunnen we alvast kijken of we de hond eventueel kunnen plaatsen.

 

Eerst koffie drinken

Wanneer we contact met elkaar hebben gehad, plannen we een afspraak in om eens vrijblijvend kennis te maken, we drinken gewoon even gezellig samen een kopje koffie of thee en we laten jullie onze boerderij zien. Voor de hond is deze eerste kennismaking ook erg prettig. Hij is dan al een keertje met jullie hier geweest, zonder meteen te moeten blijven

 

Proefnachtje

 

Wanneer er een wederzijdse klik is (voor ons zijn de allerbelangrijkste voorwaarden dat de hond sociaal is naar ons zoontje), dan plannen we een afspraak in voor een proefnachtje. Tijdens dit nachtje kunnen we bekijken of de hond op zijn of haar gemak is bij ons in huis en hoe de hond zich staande houdt in ons gezin. Soms raden we bij hele gevoelige honden aan om bijvoorbeeld nog eens een extra kort nachtje of weekendje in te plannen, zodat ze makkelijker op hun gemak raken. Na het proefnachtje bespreken we of er een match is en kunnen we een datum gaan vastleggen voor een eventuele vakantie.Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op en dan plannen we een keer een afspraak in!