Luxe Hondenhotel

Ons hondenhotel heeft in de volgende perioden geen beschikbaarheid: Voorjaarsvakantie 2019, Zomervakantie 2019, Kerstvakantie 2019

In de overige kindervakanties hebben we nog beperkt plek. Buiten de kindervakanties om nemen we nog nieuwe honden aan. 

U op vakantie, uw hond ook in onze huiselijke opvang!

 

Voor veel honden is het geen pretje als de baas op vakantie gaat. Er zijn niet veel mogelijkheden waar een hond in een huiselijke omgeving professioneel kan worden opgevangen. Vaak ben je als hondeneigenaar toch aangewezen op pensions, hoe goed ze het ook doen, de hond zit de hele dag in een kennel of in een kleine buitenweide en heeft weinig contact met mensen. Voor veel honden is dit helemaal niet zo’n leuke ervaring. Buiten het seizoen zijn er vaak niet eens leuke speelmaatjes en zit de hond alleen op het veld. 

 

In onze luxe vakantieopvang gaat het anders en komen de honden logeren bij ons thuis! Ze mogen los rondlopen in de keuken en woonkamer en ze slapen in huis. Ze zijn de hele dag zoveel mogelijk buiten in de grote tuin, kunnen ravotten met andere honden, of ze zijn op een speelveld waar ze mogen graven en kunnen spelen met takken en ballen. De honden mogen zelfs lekker plonzen in de grote vijver! 

 

Daarnaast zijn we gespecialiseerd in hondengedrag, dus ook honden met een kleine gebruiksaanwijzing kunnen hier terecht. We laten uw hond niet zomaar los met de andere honden, stapje voor stapje zorgen we er voor dat de hond op zijn gemak raakt en zelfvertrouwen krijgt. Ook zorgen we ervoor dat iedere hond de aandacht en verzorging krijgt die hij nodig heeft. Honden die normaalgesproken te mager uit een pension komen bijvoorbeeld blijven hier juist goed op gewicht; ze voelen zich veel prettig bij ons in huis en eten daardoor beter. 

 

Honden die heel erg druk zijn en zichzelf voorbij lopen als ze de hele dag buiten zouden lopen met andere honden, die halen we tijdig naar binnen om ze de benodigde rust te geven. Ook de honden die veel meer persoonlijke aandacht nodig hebben zijn veel meer binnen in huis, ze worden lekker geknuffeld of liggen gezellig bij ons in de keuken tijdens het koken. Vanwege onze kleinschaligheid hebben we geen stagiares of werknemers en kunnen we veel beter inspelen op de persoonlijke behoeftes van de honden, we bouwen daardoor echt een band met elkaar op.

 

De honden maken hier alle normale huiselijke dingen mee, er komt regelmatig bezoek en de meeste honden genieten vaak volop van de extra aandacht die dit met zich meebrengt. We nemen de honden mee naar het bos of naar de waterplas zodat ze lekker kunnen rennen en snuffelen. Met hele actieve honden doen we balspelletjes of leuke zoekspelletjes. Ook voor honden die geen probleem-gedrag vertonen is er niets leukers dan tijdens de afwezigheid van de baas ook bezig gehouden te worden met leuke oefeningen. Plezier voor de hond staat voorop!

 

Als de honden gewend zijn in een bench te slapen dan mag de eigen bench mee en zetten we die in de woonkamer neer. De hond slaapt dan gewoon bij ons in de woonkamer. Honden die niet in een bench kunnen mogen in de gang slapen of in de deel van de boerderij, in hun eigen mand of op hun eigen kleedje. ‘s Nachts houden we alle honden gescheiden zodat wij ook wat rust hebben... :-)

 

Tijdens de hondenvakantie houden we u op de hoogte met leuke foto's of filmpjes via WhatsApp of de mail! U krijgt ons privé-nummer zodat u ten alle tijde ook zelf kunt informeren hoe het met uw hond gaat. Wij zijn geen pension, we hebben dus ook geen vaste haal- of brengtijden. U kunt gewoon in overleg met ons een tijd afspreken, bijvoorbeeld vlak voor of na uw vlucht. Uw hond ‘s avonds ophalen na uw vakantie is vaak ook geen probleem. 

 

De honden krijgen bij ons voer van Carnibest. Dit is een natuurlijk vers vlees en wordt zeer goed gegeten. We maken het niet vaak mee dat honden problemen hebben met de overgang naar dit vlees, bij de overgang naar andere brokken willen honden nogal eens last krijgen van hun maag of darmen. Het lichaam van de hond went vaak erg snel aan het vlees. Slechte eters krijgen extra aandacht zodat ze goed op gewicht blijven. Honden met overgewicht kunnen door de uitgebalanceerde voeding en de vele beweging die ze hier krijgen weer wat gewicht kwijtraken.

 

Door de manier van aanpak van onze huiselijke vakantieopvang zal de hond zijn verblijf ook als een echte vakantie ervaren.  Kortom, een écht hondenparadijs!

 

We nemen niet iedere hond bij ons in huis. Honden die we niet aannemen zijn:

 

  • honden die aanvallende agressie naar kleine kinderen vertonen (als een hond een keer gebeten heeft wil dit niet meteen zeggen dat het niet kan, het gaat mij om honden die niet in het nauw gedreven zijn en wel zomaar uitvallen, alleen al bij het zien van een kind);
  • honden die onzindelijk zijn (ongelukje kan altijd natuurlijk maar geen honden die vanwege bijvoorbeeld ouderdom of medische redenen onzindelijk zijn);
  • honden met hele heftige verlatingsangst;
  • als een hond over hoge omheiningen heen springt;
  • loopse teefjes