Een greep uit de emails, berichtjes en reviews die we kregen van cliënten:

 

“Wel of niet op wintersportvakantie, dat was eind februari 2015 voor ons een lastige keuze. Onze puppy (kruising Maltezer/Poedel van 12 weken) meenemen was geen optie. We twijfelden of we wel moesten gaan. Toch nog eens goed gezocht via internet en via de zoekterm “Luxe Hondenhotel” kwamen wij op de site van Interne Training.nl in Didam. Onze aandacht ging direct uit naar de slogan “U op vakantie…..uw hond ook op vakantie!”. Telefonisch contact opgenomen en vanaf dat moment voelde het eigenlijk al goed. We werden uitgenodigd om samen met onze puppy kennis te komen maken in Didam. Bij aankomst troffen we een grote speelweide met in het in het midden een groot zwembad aan en werden ontvangen door twee jonge enthousiaste mensen: Henriëtte en Robbert. Na een korte rondleiding werd al snel duidelijk dat we onze hond hier met een gerust hart naar toe konden brengen. In huis is alles berekend op het verblijf van honden en straalt een gezellige huiselijke (honden)sfeer uit. Henriëtte en Robbert noemden het zelf “a way of life”. Alles is gericht op de mogelijkheden om de honden een prettig verblijf te laten hebben. Benches verspreid in de woonkamer, veel hondenspeeltjes en twee professionele vrolijke hondenliefhebbers. Wij hadden onze keus al snel bepaald: Onze puppy een week op vakantie in Didam! Afgesproken dat we zijn eigen bench, speeltjes en brokken mee konden nemen. Op vakantie een aantal keren contact gehad via Sms en WhatsApp. Henriëtte stuurde berichten en filmpjes van de dagelijkse wandelingen. Je kon zien dat onze hond het zeer naar de zin had samen met de andere honden. Voor ons een hele geruststelling. Bij terugkomst kon je merken dat er goed voor hem was gezorgd en het heel goed klikte met de andere honden…..dus…. zeker voor herhaling vatbaar!

 

Ingrid en Gerard Hendrick

Lichtenvoorde”        

 

“Onze Boxer Tommy heeft nu 3 keer in Didam gelogeerd. Onze vakantie is nu ook zijn vakantie geworden. Wat een plezier heeft hij hier! Hij voelt zich hier echt thuis. Tommy is een hele lieve hond van 15 maanden. Met zijn puppy gedrag vraagt hij dus nog veel aandacht die hij hier altijd volop krijgt. Voor ons ook een fijn idee dat de opvoeding doorgaat, ook tijdens de vakantie. 

 

Groet Geertje & Peter”

 

“Hoi Henriette, we zijn al weer ruim twee weken thuis. Het was voor ons de eerste keer sinds we Djego hebben, dat hij werd uitbesteed. Fijn om zo'n grote, sterke temperamentvolle hond achter te kunnen laten bij jullie. Professionele aanpak en de ruimte is een waar walhalla. Didam, Interne Training staat voortaan in het adressenboek van Djego.”

 

Hoi Henriette,

 

Ik moet gewoon even vertellen hoe trots ik op mn meisje ben!

Vanmiddag zijn we te winkelen geweest!

Gewoon, door een best wel drukke winkelstraat gelopen en een dierenwinkel binnen gestapt.

In het begin was ze een heel klein beetje nerveus, maar dit was echt supersnel over. Ze nam zelfs het snoepje van de winkelmeneer aan!

 

Daarna zijn we nog een keertje door de winkelstraat gelopen en kreeg ze aandacht van verscheidene mensen. Geloof het of niet, maar ze liet zich aaien door een grote man! ( die dat wel heel goed aanpakte, maar toch!)

Ik kon wel janken, zó trots was ik!

 

Zus en ik gaan elke avond een eindje autorijden en dan een wandeling door een bos maken. Dit gaat ook supergoed!

Gister alleen even gefocust op een overstekende ree, maar daar schrok ik ook van, dus dat telt lekker niet.

We lopen samen heerlijk ontspannen door het bos en genieten beiden enorm. Een enkele keer een hond die haar niet aanstaat, maar eerlijk is eerlijk, dit zijn voornamelijk honden die los lopen ( Zusje loopt keurig aan de riem) en niet goed onder appél staan.

Aangelijnde honden reageert ze eigenlijk niet eens meer op.

 

Je kunt je denk ik wel voorstellen wat een enorme stap dit voor ons beiden is!!!

 

Geniet jij een beetje van je vakantie?

 

Liefs, Zus en Yt”

 

Een ingekort stuk uit een zeer lange recensie van Dhr. Jacobs met Milo:

 

Review Milo: Onze ,,probleem” hond 

Omdat wij al een vakantie geboekt hadden, hebben we in overleg met  Interne training een week voor ons vertrek Milo gebracht voor een training van 3 weken. We hadden er een goed gevoel bij om Milo daar achter te laten, gezien het vrolijke rondrennen en spelen met de eigen hond van 1 van de trainsters.

Later zou hij met andere honden mogen spelen, die daar ook in training waren en waarvan de kans op onderling vechten zo goed als uitgesloten was.

Tijdens de vakantie werd ik nog op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en kreeg een paar leuke foto`s toe gezonden van onze leerling in actie.

 

Na de vakantie ging ik Milo vol verwachting halen en kreeg gelijk nog een privé les waar dan gelet wordt op het gedrag hond/eigenaar en de manier van corrigeren die ik, bleek al gauw, ook niet goed beheerste.

Milo deed het daar helemaal niet slecht, er was o.a. getraind met wandelen aan de lijn, met speciaal hoofd halstertje, langs andere honden op en had ook wat commando`s geleerd zoals ,,Hierrrrr”.

Ook krijg je buiten een uitgebreid dag verslag, een DVD mee met beelden van de training, een klikker en een korte riem. Ik had nog 3 privé lessen en daar werden situatie`s die nog niet echt lekker gingen, zoals het benaderen en passeren van andere honden nogmaals getraind.

Later is Milo nog een keer een weekje geweest omdat we nog een paar daagjes weg gingen, en is daar weer getraind op de problemen die Milo heef bij het zien van andere honden.

Ruim 2 en een halve week later, ging ik met Milo voor de allerlaatste privé les, die hij enorm goed deed.

Als passeerhond, werd o.a. een hond genomen die ongeveer het zelfde probleem had, maar Milo reageerde er niet eens op.

Milo was geslaagd met een dikke voldoende!

 

De Slot som!

Na totaal dus 4 weken training kan ik zeggen dat Milo zeker positief veranderd is, al gaat het af en toe toch nog wel eens fout en wil hij uitvallen naar een andere hond.

Dit is niet bij ieder hond en waarom dan wel bij bepaalde honden, af en toe?

Henriette van Interne training vertelde me dat dit de lichaamstaal van een andere hond kan zijn, al heeft de hond helemaal geen kwaad in de zin.

Bij voornbeeld een hond die een krulstaart heeft of een gerimpelde kop, kan op Milo verkeerd over komen.

Als dit dan af en toe voor komt is hij wel heel snel te corrigeren, wat in het verleden wel anders was.

Verder durf ik hem nu op plaatsen waar het kan, los laten lopen omdat hij ten eerste luistert als ik hem roep en niet meer zo dominant en vel op andere honden afgaat.

Als deze trend zich voortzet komt het echt helemaal goed met onze guitige Jack-Russel en maakt dit het leven van hond en baas zeker wat aangenamer.

Milo is op de goede weg!

 

Henriette en Elske van Interne training, bedankt! (en een poot van Milo.)”

 

Beste Henriette,

 

Ik wil jullie bedanken voor jullie inzet, liefde en geduld met Raff. Hij ziet er geweldig uit en heeft het zo te zien heerlijk gehad bij jullie. Nogmaals bedankt en als jullie het aankunnen :-) willen we in de herfstvakantie (rond 21 oktober) weer gebruik maken van jullie diensten. 

 

Vriendelijke groeten van Mike, Mila en Raff”

 

“Hoi !!

 

Het gaat heel goed met Scoob !

Hij is een stuk relaxeder, en het passeren van andere honden gaat (meestal) prima. Vooral als een andere hond naar hem blaft ! (Dan zie je hem denken ' dat zou ik nou nooit doen ...' ) Je merkt ook dat hij wat ouder wordt, niet meer dat hele drukke. 

 

Groetjes, Merel en Scooby “🐾

 

“Beste Henriëtte,

 

Afgelopen weekend in de auto ging het prima. Hij reageerde meteen op de click. Fantastisch om te zien. Ook thuis een stuk rustiger, waarschijnlijk heel even onzeker geweest. Tot nu toe zijn we erg tevreden over jullie resulaat! Gr. Ankie”

 

Via onze traingen bij DogAcademy:

 

'Onze ervaringen met de Dog Academy uit Didam

En toen was het zover, onze adoptie straathond Tabo uit Spanje kwam naar Nederland. Een evenwichtige, brave hond en goed met kinderen stond er bij de omschrijving. Niets was minder waar. Hij was heel bang en ongelukkig. In drie sessies hebben Elske en Henriette ons geleerd hoe we Tabo hier doorheen konden helpen. 

Een paar maanden later werd Tabo brutaler, blafte naar onbekenden en was te wild met andere honden. Na een mailtje naar Dog Academy konden we al snel weer een nieuwe afspraak maken. Henriette en Elske leerde ons hoe we op een positieve manier Tabo konden trainen om op ons te letten als er iets "engs" in de buurt kwam. Wat een verschil maakte dat! 

We zijn er nog niet helemaal maar we hebben nu de kennis die we nodig hebben. Tabo is aan het veranderen, hij vrolijk en wij kunnen genieten van onze wandelingen in het park. De sessies met Henriette en Elske waren daarnaast erg leuk, ze nemen de tijd en hebben de juiste aanpak en duidelijk veel ervaring.

Bedankt voor jullie inzet!'

 

"Mijn jonge jachthond moest geopereerd worden aan zijn schouder (OCD) en daarna minimaal zes weken rust houden. Dogacademy heeft me geweldig geholpen met het oplossen van de gedragsproblemen die daardoor ontstonden. Van het afleren van trekken aan de riem tot het bedenken van stressverminderende spelletjes, het creatieve meedenken en oplossen kende geen grenzen. Ook heb ik tussen de lessen door vragen-in-nood kunnen stellen. Zonder Elske en Henriette hadden mijn hond en ik het een stuk zwaarder gehad in deze periode. Bedankt!! Lieke Verhelst"

 

“lieve dames, dank je wel voor jullie hulp met Storm. het was geweldig. liefs Henk,Netty en Joris en Storm een pootje van hun”

 

 

Een reactie van de fokster van DreamDoodles na het afnemen van de puppytesten:

  1. "Vanwege het uitvliegen van de pups en de drukte daarom heen ben ik even niet in de gelegenheid geweest om jullie te bedanken. Bij deze wil ik jullie complimenteren voor jullie aanpak en uitvoerige rapporten. Eveneens de goede tips die wij kunnen toepassen bij Lizzy. Wij hebben dit zeer positief ervaren en hopen op een fijne samenwerking !!"